HOG's nyhedsbrev juni 2021

Beretning fra formanden

Så blev det sommer igen, og vi er forhåbentligt med hastige skridt på vej væk fra Covid-19. Flere af vores projekter begynder at lykkes. Vi har med en samlet set stærk økonomi givet vores tennisafdeling mulighed for at bygge en padelbane, som netop er åbnet. Det har vi glædet os til! Padelbanen giver endnu en mulighed for at tilbyde aktiviteter i byen. Samtidig får fodbold snart deres byggetilladelse, og kan starte første del af Oasen. Vi gør så småt klar til at starte en indsamling for den store del af Oasen: selve huset. Med alt det i kalenderen tegner det sig alt i alt til at blive en rigtig god sommer.

 
Formand i HOG, Kristian Hasage


Minimix træning i HH. 

Kreative løsninger har fået håndbolden til at blomstre gennem covid-19

Selvom arbejdsbetingelserne for foreningslivet under covid-19 har været begrænsende, har Team Favrskov Håndbold gennem kreative løsninger alligevel formået at skabe gode muligheder for sporten og fællesskabet.

Ved hjælp af initiativer og gode idéer fra frivillige har håndboldlivet i Team Favrskov både budt på Beach Handball, udendørs træning på Norring Stadion, Minimix træning ved HH og SKIC, Streethandball på parkeringspladser, survivor arrangementer i skove, bække og moser, crossfit og online arrangementer i forbindelse med VM i håndbold.

 Virtuel opbakning til håndboldherrerne. 

 Survivor arrangement i skoven. 


HOG Svømning og Dansk svømmeunion byder på en sommerferie fyldt med sjove vandaktiviteter

 

Af Mette Work Jespersen 

Hvis du endnu ikke ved, hvad din sommerferie skal byde på, så inviterer HOG svømning og Dansk Svømmeunion friske sild og barske vandhunde i alderen 8-13 år til Rema 1000 Aqua Camp i uge 31 2021 i Hinnerupbadet og Rønbæk Idrætscenter.

Svømmelejren er udviklet af Dansk svømmeunion og er for alle børn, som gerne vil bruge noget af sommerferien på at svømme, lege, lære mere om vandpolo, udspring, livredning, få nye venner og meget mere. Der kræves hverken store svømmeevner eller medlemskab af HOG for at deltage i Rema 1000 Aqua Camp.

Lejren ledes af HOG’s dygtige og uddannede instruktører og livreddere, som vil sørge for at skabe gode og trygge ramme for børnene. Og en ting er sikkert: ugen bliver fyldt med en masse grin, sjov og god stemning.

Årets tema vil blive afsløret i løbet af sommeren, og som deltager vil du modtage en lækker goodie-bag med svømmebriller, badehætte, drikkedunk og t-shirt. Tilmeldingen foregår på HOG svømnings hjemmeside, og du skal være hurtig, da antallet af deltagere snart nærmer sig de maksimale 70 børn.

HOG svømning glæder sig til at se jer.

Tidsplan:

Mandag: 9:00-15:00

Tirsdag: 9:00-15:00

Onsdag: 9:00-15:00

Torsdag: 9:00-15:00 og møde igen kl 19:00 for at overnatte til fredag et hemmeligt sted.

Fredag: Vi slutter kl. 13:00

 


Raketeventyr og Disney fortællinger får flere piger til at spille fodbold

Pigerne samlet i en rundkreds til Playmakers by Disney 

Af: Anne Krøger 

Det har været en kæmpe succes at få flere piger til at kaste sig over fodbolden gennem leg, unikke universer og historiefortælling.

2021 blev startskuddet på det første europæiske UEFA græsrodsprogram for piger. Danmark er blandt de 16 europæiske lande, der over 2,5 år vil forsøge at skabe resultater og vækst i pigefodbolden, og Hinnerup er hoppet med på båden. Hver torsdag er 50 eventyrlystne og glade piger mødt op på kunstgræsbanen klar til at endnu et fodboldeventyr gennem disney-fortællinger.

Og det har været en kæmpe succes! Kombinationen af legende fodboldøvelser og historiefortællinger har givet pigerne sjove og unikke oplevelser, som HOG Fodbold håber bliver startskuddet til et HOG fodboldeventyr, hvor fodbolden giver pigerne en masse magiske øjeblikke.

Rumeventyr for fodboldglade piger

 Udsigten ved Pigeraketten 

Også nationalt bliver det forsøgt at skabe sjove og kreative rammer om pigernes introduktion til fodbolden. Pigeraketten er DBU’s populære fodboldaktivitet for alle 5-11 årige piger, og den tager pigerne med ind i et unikt rumunivers, hvor de skal besøge planeter med forskellige fodboldaktiviteter for at finde dele til klubnøglen, som er blevet ødelagt.

 Der var god stemning blandt pigerne til Pigeraketten 

I år fylder Pigeraketten 25 år, og den har ofte været på besøg i HOG. Her sørger DBU’s astronaut og HOG’s U16 piger for, at deltagerne får nogle sjove timer med fodbold. Den eventyrlige dag fandt sted d. 15. juni, og var ligesom Playmakers by Disney succesfuld.

 

Nu er hele byens padelbane endelig åben

 

Af Søren Iversen 

Søndag den 13. juni kunne hele Hinnerups nye padelbane endelig indvies. Det blev markeret med tale, kolde øl og grillpølser og et stort fremmøde af interesserede hinnerupborgere, som ser frem til at kunne bruge banen.

Det har været en lang rejse, før HOG endelig har kunnet indvie sin nye bane. Først en lang sagsbehandling hos Favrskov Kommune og efterfølgende flere måneders ventetid på materialer fra Spanien, hvor padelbaner produceres. Men nu er den endelig klar til masser af spil.

I de kommende uger vil banen blive lagt på Matchi-app’en og derigennem kunne bookes til spil. HOG Tennis vil annoncere på Facebook, når der løbende er nyt.

Vil man gerne booke banen, inden den er på Matchi-app’en, så kontakt Søren Hjørlund på 23 33 85 12. Der kan lånes bats og bolde hos HOG Tennis, så der er absolut ingen undskyldning for ikke at komme i gang med spillet.

Efter ferien vil der blive arrangeret dage med introduktion og instruktion i padelspillet, således at vi får så mange som muligt til at finde glæde i spillet.

Så tillykke til HOG og Hinnerup med vores første bane og glæd jer til at komme ud og prøve kræfter med spillet.

               
 

Endnu en sæson med Team Favrskov Håndbold Udviklings Akademi 

Da Team Favrskov Håndbold Udviklings Akademi (TFUA) startede op, var det med 13 spillere, og siden da er det vokset til 30 spillere, der gennemfører tekniske og fysiske træningspas to gange ugentligt. TFUA er for spillere i Team Favrskov Håndbold fra 7.klasse, der ønsker at udvikle sig individuelt på det fysiske og tekniske niveau i håndbolden.

Plads til alle slags spillere

Hos TFUA er der plads til alle håndboldspillere fra klubben, uanset niveau. Det eneste krav er, at du som spiller skal være villig til at yde en indsats for at rykke dig. Spillerne er dermed selv ansvarlige for deres indsats, og afbud er som udgangspunkt ikke en mulighed. På den måde sættes der samme krav til spillerne som hos Favrskov Talent, men spillere bliver ikke fravalgt, fordi de lige er startet, spiller på hold 2 eller er sent udvokset.

Morgenmadshygge og personlig udvikling

Efter den fysiske morgentræning, som ligger hver fredag fra 6:30-7:30, spiser mange spillere morgenmad sammen, før turen går mod deres forskellige skoler. Den tekniske træning ligger hver fredag fra 16:30-18:00.

I løbet af sæsonen testes spillerne fysisk for at følge med i deres personlige udvikling, ligesom spillerne laver individuelle tekniske vurderinger for at have fokus på deres eget indsatsområde.

Team Favrskov Håndbold ser frem til en ny god sæson, hvor spillere fra årgang 2008 også kan være med.

 


Status fra HOG Fitness

 

Af Ole Busk Henriksen

Langt om længe er ventetiden slut, og HOG Fitness har d. 21. maj igen kunne åbne fitness-centeret på 1. sal i Rønbækhallen.

Siden sidst er der blevet rokeret lidt rundt, og der er blandt andet kommer en Leg Extension-maskine, som muliggør en bentræning særligt velegnet til eksempelvis fodboldspillere eller folk med knæproblemer.

Indtil videre må der maks. være 10 udøvere i centeret ad gangen, og alle over 18 år skal kunne fremvise gyldigt coronapas, hvilket bliver kontrolleret mindst én gang i døgnet. HOG Fitness tæller lige nu 140 medlemmer, så der er stadig plads til flere.

Også mulighed for udendørs træning

HOG Fitness tilbyder også udendørs træning. Overskriften er hurtig, sjov og effektiv træning, hvor du bliver udfordret, og hurtigt vil opleve forbedringer. Træningen er givende for både styrken, balancen, koordinationen, smidigheden og konditionen.

Hvis det har interesse, skal du blot tilmelde dig under ”Event” på hjemmesiden.

Personlig træning og instruktion til udøvere under 18

Er du under 18 år, vil du modtage en instruktion, inden du slippes løs i centeret. Har du et ønske om hjælp til at få lavet et træningsprogram eller instruktion i centeret, kan du tage fat i HOG Fitness via hjemmesiden: www.hogfitness.klub-modul.dk. Derudover kan HOG Fitness også tilbyde en personlig træner, hvis du gerne vil rykke på dit vægttab, kostomlægning, træningsprogram og/eller træningseffektivitet.

Spinning holder sommerpause og vender stærkt tilbage med nye holdtider efter sommerferien.


HOG Fodbold som fokusklub for AGF

Af Rune Hellegaard Christensen

For over 2 år siden besluttede HOGs Fodboldudvalg, at der skulle bruges flere penge og ressourcer på at udvikle og forbedre børne-og ungdomstilbudet. Årsagen var ikke, at tingene ikke fungerede. Derimod var intentionen at gøre vores tilbud i HOG endnu bedre og i særdeleshed give vores trænere de mest optimale muligheder for at træne spillerne i HOG.

Denne vision fik AGF øje på og henvendte sig til HOG Fodbold for at høre, om de måtte byde ind som fokusklub. På den måde kom HOG med i en pulje på 10-12 forskellige klubber i Østjylland, hvor vi har præsenteret vores idéer, visioner og planer om byggeprojekter for AGF. Her kom HOG fodbold videre til anden runde, og sidenhen har HOG takket ja til at blive fokusklub for AGF og udgør dermed en ud af to fokusklubber i Østjylland.

AGF’s og HOG’s intention

Samarbejdet med AGF er ikke et eliteprojekt, men derimod et samarbejde iværksat for at styrke HOG som klub og for at hjælpe alle i og omkring klubben.

Grundlæggende handler det om, at AGF gerne vil have, at deres samarbejdsklubber får udviklet bedre børnemiljøer, og deres intention er, at jo bedre træningsmiljøer i Østjylland, jo bedre spillere bliver der i Østjylland.

Intentionen i HOG er at bruge AGF som løftestang til at udvikle vores klub særligt på det organisatoriske og strukturelle plan, så alle i klubben ved, hvordan tingene kører, og på den måde få skabt nogle bedre arbejdsgange.

Indsamling af data til rapport

Første skridt i fokusklubsamarbejdet er at udarbejde en rapport omkring HOG som klub i forhold til forskellige parametre. Rapporten skal udvikles af Mahmoud Dirawi, som er sportslig leder for U10-U12 og børneudviklingstræner i AGF. Han har dermed en lang erfaring inden for børne- og ungdomsfodbold.

Mahmouds rolle er i første omgang at observere træningen og indsamle data for at kunne fortælle, hvor HOG står som klub, og hvor man med fordel kan høste nogle frugter. Forud for det har han modtaget en masse data omkring klubben, interviewet formanden, børneformanden og udvalgte personer fra udvalget omkring vores visioner, strategier og planer.

Fremadrettet skal han også interviewe tilfældigt udvalgte børneårgange for at høre, om de ved, hvad vi som bestyrelse har af tanker om fremtiden. Herefter skal der ansættes en børnefaglig konsulent, som skal hjælpe med at udvikle HOG både i forhold til vores organisation og struktur.

HOG Fodbold glæder sig helt vildt til at komme i gang og håber på støtte fra alle i og omkring HOG.


Succesfulde dansepiger til Kaufmann Cup

 The Shopping Girls.

Af HOG Dance

To af HOG Dance’s showdance konkurrencehold, The Shopping Girls og The Walking Dead, fik flotte placeringer til Kaufmann Cuppen. D. 1. maj var de to hold afsted til 1. rangliste og d. 15. maj til 2. rangliste.

En første plads i B-finalen til The Shopping Girls i Børn Showdance og en fjerde plads i A-finalen til The Walking Dead i Junior Showdance, var yderst godkendte resultater. Pigerne dansede godt og gav sig 100 procent på scenen, hvilket gjorde udvalgsformændene i HOG Dance meget stolte.

Dansekonkurrencen foregik på en udendørs scene i Horsens, hvor alle corona-restriktioner blev overholdt. Derfor måtte familie og venner følge med på en livestream.

 The Walking Dead. 


To fodboldskoler i HOG i uge 26

Af: Rune Hellegaard Christensen 

I uge 26 bliver der i HOG afholdt 2 fodboldskoler. HOG Elitecamp og F&E fodboldskole

31 spillere udtaget til HOG elitecamp

Elite campen henvender sig til de mest engagerede og træningsparate spillere i alderen 8-14 år, som havde mulighed for at tilmelde sig en try-out, hvorefter de bedste og mest træningsparate spillere blev udtaget. Cirka 50 drenge mødte op til udtagelsen, og der var blandt andet spillere fra Viborg, Fyn og et bredt udsnit fra Østjylland. Efter udtagelsen blev der udtaget 31 spillere.

På Elite campen vil spillerne blive trænet af trænere fra henholdsvis AGF, AAB og FCM i løbet af ugen. Onsdag vil være en "break" dag, hvor der vil blive arrangeret en masse fodboldrelaterede konkurrencer, hvor spillerne kan koble lidt af og være klar til resten af ugen.

Udsolgt F&E fodboldskole

F&E fodboldskole afholdes sideløbende for alle andre spillere, som ønsker at bruge en uge med deres kammerater i en fantastisk fodbolduge. Denne skole er totalt udsolgt med over 180 deltagere, hvilket er fantastisk!

 


ELRO Cup var en stor og solrig succes

Af: Rune Hellegaard Christensen  

HOG var en af de første klubber, som vovede sig ud i at afholde et stævne med corona-restriktioner, hvilket krævede et stort arbejde fra de frivillige samtidig med, at forældre og deltagere også skulle forsøge at navigere i reglerne. 

Stævnet, der blev afholdt d. 1 juni, blev en kæmpe succes med deltagelse af 105 hold og i alt næsten 1000 spillere fordelt over hele dagen. Med høj sol og 25 grader kunne spillere, tilskuere og frivillige nyde dagens kampe i det gode vejr.

Der skal lyde en stor tak til at frivillige fra HOG, og ikke mindst ELRO Fonden, som bidrager med et enormt flot tilskud til stævnet. Disse slags stævner er medvirkende til, at HOG kan virkeliggøre drømmene om nye anlæg på deres grusbane.


Flere byggeprojekter får vind under sejlene hos HOG Fodbold

Af: Rune Hellegaard Christensen  

HOG Fodbold har i flere år arbejdet på at udvide deres faciliteter på grusbanen, og nu ser de store tanker ud til at blive til virkelighed.

HOG har ved hjælp af en stærk økonomi gennem årene fundet penge til at etablere HOG Street Park, som kommer til at bestå af en ny indhegnet fem-mands kunstgræsbane, en goalbox, som er et 20x2 m indhegnet træningsområde med mål på alle sider, et agilityområde samt en mulitibane med gummiunderlag.

Med hjælp fra Favrskov Kommune har HOG Fodbold fået indsendt en byggeansøgning, og venter nu kun på et endelig tilsagn om, at de kan stikke spaden i jorden. Drømmen er, at anlægget kan stå klar til efteråret.

Næste skridt herefter er at få indsamlet de resterende midler til et aktivitetshus, som også skal etableres på grusbanen. Favrskov Kommune har afsat otte millioner kroner til projektet, og nu går kampen ind for at skaffe minimum fire millioner kroner mere.

Hvis I vil støtte projektet eller har gode ideer til indsamling af penge, kan i kontakte Rune Hellegaard Christensen på: runejchristensen@gmail.com

 

 

 
 

 
Hinnerup og Omegns Gymnastikforening    |    Ådalsvej 94    |    8382 Hinnerup    |    Tlf. 40 57 71 10