HOG's nyhedsbrev marts 2021

Vi går et spændende år i møde

Året er startet ud med en nedlukning af samfundet og dermed også foreningsidrætten, men forhåbentlig ser vi mod bedre tider i 2021. I HOG kan vi se frem til et år, hvor der skal arbejdes videre på igangværende projekter, og nye sportslige initiativer skal eksekveres. Generelt vokser HOG i størrelse. Foreningen har ejerskab over forskellige steder og arbejder med projekter, der kræver store beløb. Derfor vil vi i fremtiden tilkøbe flere ressourcer, da HOG i dag er for afhængig af frivillighed fra få, der skal løfte opgaver, som bliver mere omfangsrige.  

 

Formand i HOG, Kristian Hasage


Matias Gudriksen og Caroline Buhl Søderberg

To unge HOG ildsjæle modtager Karen og Henning Baks legat
Af: Annelouise Villum Jensen

Traditionen tro indstillede afdelingerne i HOG kandidater til at modtage Karen og Henning Baks legat, som går til en ung træner, der gør en forskel i HOG. Ved årets generalforsamling blev æresmedlemmernes beslutning om legatmodtagerne afsløret, og for første gang i legatets historie blev det bestemt, at to kandidater havde gjort sig fortjent til æren og legatet på 1.000 kr.  

Børnene er vilde med hende

En af dem var 17-årige Caroline Buhl Søderberg for sin store indsats som svømmetræner for svømmeklubbens børn i alderen 6-10 år. Specielt under covid-19 begrænsningerne har hun formået at skabe en sjov oplevelse for børnene.

”Caroline er en vellidt svømmekammerat, og hun er meget pligtopfyldende. Børnene er vilde med hendes måde at undervise på, og forældrene til svømmerne føler sig trygge med Caroline som træner på kanten,” fortæller formanden for HOG svømning, Jan-Henrik Wienke.

Udover sin trænerrolle er Caroline Buhl Søderberg en aktiv og dygtig svømmer på konkurrenceholdet, og når hun ikke er i svømmehallen, læser hun HF i Aarhus.

Ung fodbolddommer lader sig ikke gå på at lidt råben

Den anden modtager var 16-årige Matias Gudiksen, som har modtaget legatet på baggrund af sin imponerende indsats som fodbolddommer.

I en alder af bare 15 år tog Matias Gudriksen dommer-certifikat, og det varede ikke længe, før han gik i gang som dommer på banen. Først med ungdomskampe, senere som dommer i oldboys kampe, og endda kampe for serie 4 hold. Her lader han sig ikke gå på af lidt råben fra spillerne.

”Det tager jeg mig ikke af. Jeg dømmer efter reglerne, og alt andet tager jeg mig ikke af,” siger Matias Gudriksen, som allerede har en stor dommererfaring med i bagagen til trods for sin unge alder.

Udover sin rolle som fodbolddommer spiller Matias Gudriksen på HOG fodbolds U16 drenge hold.


Morten Bang i midten sammen med Mikkel Bang og Mads Band. Foto: Anne-Mette Bang Rasmussen

HOG løb med lys i mørket for sygdomsramte børn

Af: Annelouise Villum Jensen

Foreningsidrætten er sat på standby, og det giver store afsavn hos HOG’s medlemmer. Med et ønske om at genskabe fællesskabsfølelsen fik Morten Bang, U15 træner i HOG-fodbold, en god idé: en velgørende sammen-hver-for-sig-stafet rundt i Hinnerup. 

Til at starte med ville jeg lave en aktivitet for vores U15-drenge. Her fik jeg idéen til at lave en velgørende stafet, der kunne generere midler til et godt formål, samtidig med at vi kunne få en snert af fællesskabsfølelse på holdet, selvom vi ikke må mødes,” siger Morten Bang.

Da stafetten blev skudt afsted søndag d. 21. februar var det dog ikke kun U15 drengene, som stod klar. Hele 10 hold fra HOG-fodbold i alderen 8-45+ havde meldt sig til. Med lysende fakler løb deltagerne fra deres bopæle og mod den næste holdkammerats, som stod og ventede på sin bopæl. På den måde kunne de løbe sammen - hver for sig.

Løber med lys i mørket for sygdomsramte børn

Som træner hos Danmarks mest velgørende fodboldhold ligger det ikke fjernt fra Morten Bang at arrangere et velgørenhedsløb. Han var ikke i tvivl om, at beløbet i denne sammenhæng skulle på til SMILfonden.

”Vi plejer at give donationer til børn, der har det svært i fattige områder i verden. Denne gang vil vi gerne donere pengene fra stafetten til SMIL-fonden. Alle børn kan blive ramt af sygdom, og vi vil gerne være med til at få et smil frem på børnenes læber i en tid, hvor de er ekstra sårbare grundet corona. Derfor er der også en fin symbolik i, at vi løber med lys i mørket,” fortæller Morten Bang.

Hver løbetur udgør en donation, og det var deltagernes egen opgave at finde sponsorer, der ville give et bidrag.

Sponsorene kunne være alt fra naboen, der vil give en 50’er, en bedsteforælder, der vil give en 20’er og en ven af familien, som vil give 30 kr. Det er pludselig 100kr., så på den måde kan der hurtigt genereres et højt beløb,” siger Morten Bang.

”Jeg er ved at revne af stolthed”

Alle løbere havde været ude og skaffe sponsorer, og kreativiteten var i top. Morten Bang fortæller, at viljen til at ville hjælpe har været overvældende. En lærer donerede 15 kr. til alle, der løb på en årgang, en oldboys-spiller løb rundt til 34 adresser for at få holdkammeraterne til at donere, og en træner løb alle 17 km med et hold, så drengene havde støtte hele vejen.

”Jeg må ærligt indrømme, at jeg er ved at revne af stolthed. Både trænere, spillere, børn og voksne har virkelig gjort det flot Både på grund af det flotte beløb, som alle har bidraget til, at vi kan give videre. Men også fordi vi sammen har formået at skabe bare en lille fornemmelse af det, vi savner: fællesskabet,” siger Morten Bang.

HOG kan sende 51.427 kr. afsted til SMILfonden – et beløb, der har oversteget Morten Bangs forventninger.

”Jeg ved ikke, hvad jeg havde regnet med, men resultatet er helt utroligt. Sammenholdet og fællesskabet i HOG har endnu engang vist sig at være helt unikt. Der skal lyde en kæmpe tak til alle dem, som har doneret, til alle deltagerne, til alle trænere, der har hjulpet med planlægningen, og ikke mindst til SMILfonden, som hver dag gør en forskel for syge børn. Jeg glæder mig til at ringe på vegne af hele HOG og fortælle om vores donation,” siger Morten Bang. 


Fodboldformand Niels Christian Jønsson overrækker gave og vin til Jesper Mikkelsen og Linda Skyttehave Rytter. Foto: Magnus Nielsen
 
Hæder til to kernepersoner i HOG fodbold

Af: Magnus Nielsen, Sponsor/fodbold

På HOG Fodbolds årsmøde den 17. februar blev årets træner og årets leder hædret.

Jesper Mikkelsen blev hædret som Årets træner 2020. Jesper har sammen med træner-kollegaer stået i spidsen for U8 Mix. Sammen har de formået at skabe stor aktivitet i denne årgang, og Jesper hædres for sit flotte arbejde i den sammenhæng.

Linda Skyttehave Rytter blev kåret som Årets leder 2020. Linda blev udnævnt på baggrund af sin store indsats i HOG Fodbold, hvor hun har stået i spidsen for børn og unge. Derudover har hun været en af drivkræfterne omkring mødeafvikling, ansættelse af ungdomstrænere og holdledere, kontakt til Hinnerup Cup udvalget og meget mere.

Da årsmødet blev afholdt virtuelt, var fodboldformand Niels Christian Jønsson på farten for at overrække gaver til de to hædrede.

Til begge skal der lyder en stor TAK fra hele fodboldafdelingen.


Dance vækster til trods for corona-restriktioner

Af: Linda Englyst, Dance

Der er stor vækst i HOG Dance. Med flere hold og dansere end nogensinde før har de klaret sig eminent gennem tiden med corona-restriktioner. På tværs af aldersgrupper er der skabt en skøn dynamik, hvor der er plads til alle.

Flere medlemmer kræver også nye hold og udvidelse. Derfor udbyder HOG Dance nu Hit Fit to gange om ugen. Væksten har også givet anledning til at oprette et nyt ”Vild med Dans”-hold for at gøre plads til nybegyndere under kyndig vejledning af Olivia Hjortshøj Lundorff.

Virtuelle og udendørs dansetimer

Med nedlukningen af Danmark, og dermed også foreningslivet, har HOG Dance tilbudt virtuel danseundervisning til deres medlemmer – med stor succes. Børn-og ungeholdene er begyndt til dans hjemmefra foran computeren, hvor de mødes virtuelt med deres hold og træner.

Håbet om snarest muligt om at kunne komme tilbage og træne i salen er dog stor. Inden nedlukningen indkøbte HOG-dance nye spejle til deres dansesal, som de ser frem til at få glæde af.         


Disney-fortællinger skal motivere flere piger til at spille fodbold

Af: Anne Krøger

HOG er i samarbejde med HSK Fodbold blevet udvalgt til at være værter for UEFA og Disneys Playmakers, som inviterer til træning på Haldum-Hinnerup skolens baner. Det nye koncept skaber rammerne for en innovativ introduktion til fodbold for piger i alderen 5 til 8 år i form af leg og historie-fortælling.

Magisk fodboldoplevelse

Playmakers anvender magiske historiefortællinger fra Disney-universer til at få flere piger til at se det sjove i regelmæssig fysisk træning og fodbold. Trænerne bringer sammen med pigerne et Disney-univers til live med fodbolde, overtræksveste og kegler via bevægelse, teamwork og pigernes egen fantasi.

Kombinationen af legende fodboldøvelser og historie-fortællinger giver pigerne sjove og unikke oplevelser, som forhåbentlig bliver startskuddet til et fodboldeventyr, hvor fodbolden vil bidrage med en masse magiske øjeblikke.

En disney-uddannelse til HOG trænere

Inden første træningssession i slutningen af april måned kommer trænerne i HOG og HSK Fodbold på et særligt tilrettelagt kursus, hvor de bliver uddannet til at arbejde med Disneys Playmakers.

Træningen finder sted fra sidst i april frem mod sommerferien. HSK Fodbold vil overtage værtskabet i efteråret, hvorefter det vender tilbage til HH’s baner i foråret 2022. HOG’s og HSK’s trænere vil deltage både i Hinnerup og Hadsten, så pigerne og deres forældre vil møde de samme voksne begge steder.

Fokus på sjov og glæde

I de første sessioner har Playmakers fokus på at opbygge pigernes færdigheder i forhold til deres motorik, tilskynde kreativ tænkning samt styrke kommunikationen med deres holdkammerater. I de senere sessioner introduceres pigerne til grundlæggende fodboldfærdigheder, men hele vejen igennem programmet er det sjov, glæde og boldleg, der er i fokus.


Veloverstået virtuel generalforsamling
Af: Annelouise Villum Jensen

Forhenværende FU-medlem, Poul Tang, havde med stor omhu arrangeret de virtuelle rammer for dette års generalforsamling i HOG, som grundet corona-restriktioner ikke kunne foregå fysisk. Som dirigent førte han deltagerne gennem en vellykket virtuel generalforsamling.

Udskiftning i forretningsudvalget

Generalforsamlingen bød på udskiftning i HOG’s forretningsudvalg. Med udtrædelsen af Peter Bager, Poul Tang og Vagn Fransen skulle tre nye kandidater vælges ind. Forretningsudvalget havde selv foreslået Jesper Stenbroen (badminton), Michael Krupsdahl (badminton) og Søren Hjørlund (tennis), som alle blev valgt ind.


 
Tennis snart klar med Padelbane og Bane 4
Af: Søren Hjørlund, Tennis 

Selv om frosten og masser af solskin har været godt for krop og sjæl, så har det været til stadig bekymring for byggeudvalget i HOG Tennis. Arbejdet med at etablere HOG’s nye Padelbane og endnu en tennisbane er nemlig blevet påvirket af frostvejret. Frost er ikke særlig godt, når der skal støbes et fundament, for at glassiderne kan stilles op omkring padelbanen. I den oprindelige tidsplan skulle det arbejde igangsættes i uge 6, men vejret betød, at arbejdet blev skudt til uge 8.

For dem, som har deres daglige gåtur omkring tennisbanerne, vil de nu kunne se, at støbe-arbejdet er færdigt. Forsinkelsen har betydet, at den buffer, der har været lagt ind i tidsplanen, er brugt. Men den gode nyhed er, at projektet står færdigt som planlagt – d. 1. april 2021.

Padel som foreningssport giver fordelagtig pris

Prisen for at spille padel i Hinnerup bliver yderst attraktiv. Modellen omkring padelbanen kommer til at ligne den, som anvendes af HOG fitness. Har du i forvejen et medlemskab i en af HOG's mange afdelinger, vil du kunne leje en time til en yderst skarp pris. Er du ikke medlem af HOG i forvejen, bliver prisen lidt højere, men stadigvæk lavere end de kommercielle centre.

Det vil være muligt at leje udstyr, så padel kan afprøves, inden du går ud og investerer i bat og bolde. Derudover vil der være mulighed for at henvende sig til instruktører, der kan forklare spillets regler og give gode fif til spillet.

Tennisafdelingen glæder sig til at tage imod alle de nye padel-spillere.


Oldboys løber over 5000 km på halvanden måned
Af: Peder Brygger

Under nedlukningen af fodbold-træningen, foreningsidrætten og samfundet generelt har OB30/35 holdt formen vedlige gennem en løbe-challenge. 41 spillere konkurrerede holdinddelt mod hinanden om at løbe flest kilometer, fordelt på tre etaper.

Enkeltvis løb spillerne ture, og postede efterfølgende deres resultat på en fælles Facebook-side, hvorefter holdet blev tildelt point. For at tilføje lidt ekstra krydderi og motivation valgte hvert hold en anfører, hvis kilometer talte dobbelt på den pågældende etape. Efter de enkelte etaper blev holdene blandet og fordelt på ny.

Imponerende resultat

Resultatet blev, som oldboys-spillerne håbede. Mange tilmeldte, en masse motion og en masse aktivitet på de sociale medier gav det ønskede resultat: bedre form og socialt sammenhold.

På halvanden måned tilbagelagde oldboys-spillerne i alt 5225 km. Samlet set løb hver deltager i snit 3,5 km hver dag, hvilket må siges at være imponerende.

Vinder med stort engagement og mange kilometer i benene

Den samlede vinder blev Sune Henriksen, som samlede flest point sammen både ved eget løb, men også med stor deltagelse i debatten, samt en evne til at motivere sine holdkammerater.

Mange andre leverede også en flot indsats. Herunder Kim Rafn, som overraskende løb næsten 320 km. Peter Breiner løb kun i to etaper, og fik samlet set imponerende 375 kilometer i benene, svarende til 12,1 km pr. dag 31 dage i streg. I den forbindelse nævnte Peter Breiner, at han håber, den gode indsats kan give ham en plads på holdet i foråret, om ikke andet i målet. 


ELRO Cup i Hinnerup – søndag den 30. maj 2021

ELRO Cup blev jo desværre aflyst i 2020, men ELRO Fonden valgte alligevel at støtte de arrangerende klubber med et mindre beløb og tilkendegav i samme forbindelse, at de godkendte projektet til afholdelse i 2021.

Vi glæder os derfor usandsynligt meget til at invitere alle ungdomsfodboldhold fra U6-U12, drenge og piger, velkommen på HOGs baner ved Haldum-Hinnerup hallen søndag den 30. maj.

Der er allerede godt 40 hold tilmeldt, men der er plads til mange flere. De deltagende hold skal dog geografisk ligge inden for ELROs forsyningsområde, hvilket vil sige fra Mariager i nord, Hinnerup i syd og Ulstrup i vest, samt hele Djursland.


HOG Fodbold byder nye medlemmer velkommen

Endelig får fodboldspillerne igen lov til at komme til fodboldtræning og kampe, dog i reduceret form. Er der blandt læserne børn, unge, seniorer eller oldboys – drenge, piger, mænd og kvinder, der kunne tænke sig at deltage, er de meget velkomne til at kontakte en af nedenstående kontaktpersoner, så vil vi koordinere med trænere og holdledere for de forskellige grupper.

Oldboys herrer – Magnus Nielsen, 21747552 eller mail: MNI@hog-hinnerup.dk

Seniorherrer og U19 drenge – Bjarke Christiansen, 28691308 eller mail: BCH@hog-hinnerup.dk

Fitness- og seniorkvinder – Camilla Berg, 41119393 eller mail: CAB@hog-hinnerup.dk

Børn og unge – drenge og piger - Linda Skyttehave Rytter – 30235297 eller mail: LSK@hog-hinnerup.dk

 
 

 
Hinnerup og Omegns Gymnastikforening    |    Ådalsvej 94    |    8382 Hinnerup    |    Tlf. 40 57 71 10